FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Giampaolo Manzonetto preia și conducerea Covalact

Giampaolo Manzonetto preia și conducerea Covalact

Giampaolo Manzonetto, cel care conduce toate businessurile francezilor de la Lactalis pe plan local, a preluat recent funcția de director general al Covalact, unul dintre cei mai importanți producători de lactate din România.

Giampaolo Manzonetto îl înlocuiește astfel în funcție pe Cornel Dănilă, cel care a condus Covalact în ultimii șapte ani.

Lactalis a confirmat preluarea Covalact de la fondul de investiții Sigma Bleyzer la finalului anului 2016, tranzacția primind undă verde de la Consiliul Concurenței un an mai târziu. Ca și condiție impusă pentru a primi acordul autorității, grupul francez a cedat brandul de unt LaDorna, care a intrat ulterior în portofoliul companiei Simultan. Covalact a fost a treia achiziție a francezilor pe piața din România, după preluarea LaDorna de la omul de afaceri Jean Valvis, în 2008, și achiziția Albalact la începutul lui 2015, care a transformat Lactalis în liderul pieței locale de lactate. În România, Lactalis deține și compania Parmalat - producătorul sucurilor naturale de fructe Santal - din anul 2011.

Compania Covalact are 560 de angajați și două fabrici la Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc, aprovizionate anual cu circa 60 de milioane de litri de lapte. Cele mai mari branduri ale sale sunt Covalact de Țară și Friss, active pe categoriile: iaurt, smântână, lapte proaspăt, chefir, brânzeturi și unt. Compania a încheiat anul 2017 cu afaceri de 235,4 de milioane de lei, în creștere cu 2% față de anul precedent și a raportat un profit de 7,2  milioane de lei, în scădere cu circa 50% față de 2016, ptrivit datelor de la Ministerul de Finanțe.

Grupul Lactalis deține mai multe branduri internaționale, precum President, Parmalat, Galbani, având 200 de fabrici în 43 de țări și 75.000 de angajați.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content