Acasă > Știri > România, pe locul 8 în topul țărilor cu cea mai mare producție de bere din UE

România, pe locul 8 în topul țărilor cu cea mai mare producție de bere din UE

România a ocupat locul opt în rândul țărilor cu cea mai mare producție de bere din spațiul Uniunii Europene, potrivit celui mai recent raport privind rezultatele sectorului european al berii făcut public de către organizația Berarii Europei.

Astfel, cu o producție de 16,05 milioane hl, România a succedat anul trecut Cehia, la doar un loc distanță, reușind să devanseze însă Italia. În ceea ce privește volumul consumului, cu 16,11 milioane hl, România a ocupat în 2017 locul al șaptelea, depășind trei dintre țările cu tradiție în fabricarea și consumul berii în Europa: Cehia, Austria și Belgia.

La capitolul volum al importurilor de bere în România, acesta și-a păstrat și în 2017 ponderea de doar 3% din consumul intern. Marea Britanie rămâne țara cu cea mai mare cantitate de bere importată, care atinge 10,06 milioane hl și reprezintă circa 23% din consumul intern, fiind urmată de Franța, cu o cantitate importată de 7,69 milioane hl și care are o pondere de aproximativ 35% în consumul intern, și de Germania, cu o pondere a importurilor atingând aproape 8% din consum, ceea ce corespunde unei cantități importate de 6,74 milioane hl.

Clasamentul european al țărilor producătoare de bere este în continuare dominat de Germania, țară care se poate mândri cu o îndelungată tradiție în fabricarea berii și cu o producție record de 93,01 milioane hl, dublă față de cea a ocupantelor următoarelor două locuri, Marea Britanie, cu o producție de 40,48 milioane hl, și Polonia, cu 40,38 milioane hl.

La nivel european, numărul producătorilor a crescut cu 1.000 pe parcursul anului trecut, atingând un total de 9.500. Creșterea înregistrată în 2017 este semnificativă, având în vedere că în ultimii 10 ani numărul producătorilor a crescut în total cu 6.000. Aproape trei sferturi din cei 9.500 de producători de bere sunt mici, medii și micro, o dovadă a diversității sortimentelor de bere puse la dispoziția consumatorilor. Cu un număr de 2.430 producători de bere, Marea Britanie este lider al clasamentului, urmată de Germania (1.492), Franța (1.100), Italia (868) și Spania (521).

România se înscrie la rândul ei în trendul european în materie de microberării, numărul acestora fiind în creștere de la un an la altul. În prezent, pe piața locală a berii activează un număr de aproximativ 40 micro-producători.
 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content