Acasă > Știri > Volumele Coca-Cola HBC pe plan local, susținute de răcoritoare și apă în T3

Volumele Coca-Cola HBC pe plan local, susținute de răcoritoare și apă în T3

Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, își continuă avansul pe piața locală, raportând pentru trimestrul al treilea al acestui an o creștere a volumelor cuprinsă între 6% și 9% (high single digits n.r.) față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit raportului financiar publicat de companie. Prin comparație cu rezultatele raportate la semestru, îmbuteliatorul și-a îmbunătățit vânzările volumice, în S1 avansul fiind de 1-4%.

”În România, volumele s-au majorat high single digits, cu o creștere puternică în categoriile de răcoritoare și apă. Răcoritoarele au înregistrat un avans de circa 5%, susținute atât de Coca-Cola, cât și de Coca-Cola Zero. De asemenea, la performanța bună înregistrată de Fanta în T3 au contribuit lansările de arome noi în varianta zero. Cât despre Schweppes, execuția a condus performanța excelentă”, este precizat în raportul financiar.

Cât despre celelalte categorii, volumele de ceai ready to drink au raportat o scădere de peste 10%, influențată de delistarea Nestea. De cealaltă parte, vânzările de energizante și de apă au crescut cu peste 10%, susținute de lansarea Coca-Cola Energy, respectiv lansarea Glaceau smartwater.

În raportul financiar nu se precizează volumul efectiv vândut pe țări, dar regiunea piețelor emergente, din care face parte și România, a crescut cu 3% în volum, până la 322 milioane de navete (unit cases). Din această regiune mai fac parte piețe ca Armenia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, FYROM, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia și Ukraina. Cât despre vânzările nete în regiune, producătorul și-a majorat veniturile cu 9,8%, până la 869 de milioane de euro.

La nivel de grup, în trimestrul al treilea al anului, volumele au crescut cu 1% până la 622 de milioane de navete (unit cases), în timp ce vânzările nete au înregistrat un avans de 5% până la 1,96 miliarde de euro.
Coca Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări, și un volum total de 2 miliarde de navete pe an (unit cases).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content