Acasă > Știri > Ursus aduce un român de la BAT în locul lui Igor Tikhonov

Ursus aduce un român de la BAT în locul lui Igor Tikhonov

Ursus Breweries anunță numirea lui Dragoș Constantinescu în funcția de Președinte al companiei, începând cu 2019. El are o experiență de 16 ani la BAT, producătorul țigaretelor Kent, acumulată în afara României, ultima poziție ocupată fiind aceea de Area Director Central Europe North, acoperind diviziile Commercial și Electronic Cigarettes din Polonia, Republica Cehă, Slovacia, Ungaria și Țările Baltice.

Managerul și-a început cariera la divizia de export BAT din Amsterdam, parcurgând succesiv roluri cu responsabilitate crescută în domeniul financiar, precum și funcții de conducere la nivel național și regional în Marea Britanie, Belgia, Olanda, Suedia, Norvegia și Polonia.

La Ursus Breweries, el îl succede în funcție pe Igor Tikhonov care, după cinci ani de activitate în România, a preluat un nou mandat de Președinte în cadrul Asahi Breweries Europe Group, la subsidiara din Polonia (Kompania Piwowarska). În mandatul său, producătorul Ursus a fost integrat în grupul japonez Asahi, în urma finalizării unei tranzacții de 7,3 miliarde de euro ce a inclus foste branduri și active ale SABMiller din cinci țări din Europa de Est: România, Cehia, Slovacia, Polonia și Ungaria. Preluarea s-a finalizat în 2017.

Ursus Breweries este liderul pieței locale de bere, cu branduri precum Ursus, Timișoreana, Ciucaș, Grolsch, Peroni Nastro Azzurro, Redd’s etc. Compania a finalizat anul 2017 cu afaceri de
374 mil. euro (1.710 milioane de lei) și un profit net de34,6 mil. euro (158 mil. lei), ambele valori fiind în creștere față de 2016.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content