Acasă > Știri > Unilever închide o unitate de producție după 160 de ani de funcționare

Unilever închide o unitate de producție după 160 de ani de funcționare

Gigantul anglo-olandez Unilever a luat decizia de a închide unitatea de producție din Norwich, unde de 160 de ani era fabricat muștarul Colman’s, scrie Financial Times.

Compania, care a achiziționat brandul în 1995, a anunțat că fabrica își va înceta activitatea în 2019, liniile de producție urmând să fie relocate în alte fabrici din cadrul grupului. Pe de altă parte, Unilever a precizat că intenționează să păstreze „legăturile istorice” cu Norwich urmând să construiască în zonă o moară pentru muștar, respectiv va continua să colecteze materia primă (boabele de muștar) de la localnici.

Cel mai mare volum al producției va fi relocat în fabrica Burton-on-Trent, Marea Britanie, restul fiind direcționat spre o unitate din Germania.

Decizia de închidere a fabricii va afecta 113 angajați, dintre care 40 vor fi transferați în unitatea din Burton-on-Trent. În paralel, noua moară pentru muștar va crea alte 25 de locuri de muncă.

Unilever este cel de-al patrulea jucător la nivel mondial din industria bunurilor de larg consum după vânzări, cu venituri raportate în 2016 de 53 de miliarde de euro. Grupul este prezent și în România prin intermediul companiei Unilever SCE, care în 2016 a realizat afaceri de 867,15 milioane de lei, în ușoară creștere față de anul precedent, de 0,3%.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content