Acasă > Știri > Tetra Pak investește 80 mil. euro în tranziția de la plastic la hârtie

Tetra Pak investește 80 mil. euro în tranziția de la plastic la hârtie

Tetra Pak, lider mondial în soluții de procesare și ambalare a produselor alimentare, investește 80 de milioane de euro în perioada 2019-2021 în vederea dezvoltării producției de paie de hârtie, capace nedetașabile și a altor soluții care înlocuiesc paiele de plastic obținut pe bază de combustibili fosili, arată Raportul de Sustenabilitate 2019 al companiei.

Totodată, compania a investit începând cu 2012 20 de milioane de euro în infrastructura de colectare și reciclare. Mai mult, a creat 45 de posturi noi în cadrul companiei pentru a sprijini colectarea și reciclarea ambalajelor de carton la nivel global.

Pe de altă parte, Tetra Pak a livrat anul trecut peste 148 de milioane de ambalaje care au fost utilizate în programul de distribuire a laptelui în școli din România.

Tetra Pak România a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 122,2 milioane lei, la un nivel similar cu 2017, și un profit net de 2,98 milioane lei, în scădere cu 30% comparativ cu anul anterior, arată datele furnizate de Ministerul Finanțelor.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content