Acasă > Știri > Smithfield România poate exporta carne de porc în China

Smithfield România poate exporta carne de porc în China

Administraţia de Stat pentru Supravegherea Certificării şi Acreditării din China a autorizat prima companie românească, Smithfield România, pentru exportul de carne de porc congelată în Republica Populară Chineză, după ce aceasta va fi listată pe site-ul Autorității Sanitare Veterinare din China,  a anunţat Ministerul Agricuturii.

”În ultimii ani, Smithfield și-a asigurat un loc binemeritat în topul exportatorilor de produse alimentare din România. În 2015 ne dorim să consolidam acest obiectiv şi vrem să rămânem un lider al industriei de creștere a suinelor și al industriei alimentare.  Planurile de consolidare a segmentului semiprocesate și transpunerea în producție a solicitărilor clienților de produse noi vor continua și în cursul lui 2015, an în care ne vom concentra în special pe creștere și dezvoltare”, a declarat, pentru revista Progresiv, Cristina Bodea, Director sustenabilitate Smithfield România.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (ANSVSA) au semnat cu autorităţile chineze, în data de 6 iunie 2014, un memorandum de înțelegere privind sănătatea animală și siguranța alimentelor. Memorandumul clarifică aspectele tehnice privind colaborarea româno-chineză în domeniul sanitar veterinar, siguranței alimentelor, controlului și inspecției pe zona cărnii și a produselor din carne.

Autorizarea exporturilor de carne este, cel mai probabil, o consecinţă a achiziţiei, în 2013, a grupului Smithfield Foods Inc. de către compania chineză Shuanghui International Holdings. Tranzacţia, evaluată la 7,1 miliarde de dolari incluzând plata datoriilor, este cea mai mare achiziţie a unei companii americane de către o firmă chineză.

Compania Smithfield România, controlată de grupul american Smithfield Foods, este cel mai mare producător de carne de porc din România. Începând cu anul 2004, Smithfield România a dezvoltat pe plan local un model de afacere integrata. Investiţiile pe termen lung ale Smithfield în România au creat până în prezent peste 2.200 de locuri de muncă in unităţile de procesare, ferme şi centrul de distribuţie, dar şi în unităţile subcontractorilor, şi în firmele furnizorilor şi prestatorilor de servicii.

Sursa foto: npr.org

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content