Acasă > Știri > Smithfield are aprobarea Concurenței pentru preluarea Elit şi Vericom

Smithfield are aprobarea Concurenței pentru preluarea Elit şi Vericom

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacția prin care Smithfield România va achiziţiona companiile producătoare de carne Elit şi Vericom 2001, deținute de antreprenorul Dorin Mateiu.

Smithfield a cumpărat integral cele două companii, potrivit unui anunț publicat, la finalul lunii septembrie, pe bursa din Hong Kong și preluat de New York Times. Suma tranzacției nu a fost specificată.

„Autoritatea de concurenţă a evaluat această concentrare economică din punct de vedere al compatibilităţii acesteia cu un mediu concurenţial normal, în conformitate cu Regulamentul privind concentrările economice. Ca urmare a analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că această operaţiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective, în special ca urmare a creării sau consolidării unei poziţii dominante pe pieţele relevante identificate”, se arată într-un comunicat publicat pe site-ul instituției.

Smithfield România SRL face parte din grupul Smithfield Foods, Inc din SUA, care la rândul lui face parte din grupul WH Group Limited din China. Acesta din urmă acţionează ca o companie de tip holding pentru investiţii, fiind implicat, în principal, în producţia de porci, producţia şi comercializarea de carne proaspătă de porc şi de carne ambalată.

În România, activitatea grupului Smithfield Foods, Inc. cuprinde, în principal, creşterea de porci şi comercializarea de porci vii, precum şi producerea şi comercializarea de carne de porc proaspătă.

Elit, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne din România, a ieșit în acest an din insolvență. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 75 milioane de euro și un profit de circa 8 milioane de euro. La rândul său, fabrica de mezeluri Vericom a afișat anul trecut o cifră de afaceri de peste 21 de milioane de euro și un profit net de 1,6 milioane euro.

În luna august, chinezii de la WH Group au achiziționat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini şi Royal Chicken ca parte a strategiei de extindere în Europa.

Smithfield Ferme operează în România 46 de ferme în județele Timiș și Arad, alături de patru unități de creștere a suinelor și două fabrici de nutrețuri combinate.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content