FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > România, în topul creșterii dm drogerie markt la nivel de grup

România, în topul creșterii dm drogerie markt la nivel de grup

Retailerul german dm drogerie markt a raportat pentru anul financiar 2018-2019 o cifră de afaceri de 498 de milioane de lei, în creștere cu 20% față de anul financiar precedent.

“România a avut una dintre cele mai mari rate de creștere la nivel de grup. Vorbim despre un plus de 20%, în contextul în care overall avansul a fost de 4,6%. Creșterea a fost susținută și de expansiune: am bifat 12 deschideri de magazine, ajungând la 105 locații la nivel local. Printre piețele în care am dezvoltat rețeaua se numără Satu Mare, Bihor, Bacău, București sau Pitești”, a declarat Ivana Martinakova, Președintele Consiliului de conducere dm drogerie markt România.

La nivelul anului financiar 2018-2019 dm drogerie markt a investit în total 35 de milioane de lei, sumă direcționată spre extindere, amenajarea sediului central și construirea unui depozit cu suprafața de 32.000 mp.

Pentru perioada octombrie 2019- septembrie 2020 retailerul ia în calcul deschiderea a 12-15 unități noi, pe lista scurtă a orașelor vizate numărându-se București și Timișoara.

În ceea ce privește dinamica cifrei de afaceri pentru anul viitor compania își propune să păstreze același ritm, la capitolul provocări înscriindu-se însă schimbările legislative și instabilitatea mediului politic și de afaceri.

Compania dm drogerie markt a fost înființată în 1973 în Germania și în prezent operează în 13 țări: Austria, Bosnia, Bulgaria, Croația, Cehia, Italia, Macedonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia și Ungaria, cu peste 3.668 de magazine, cele mai multe pe piața din Germania (1.997 locații) și 62.000 de angajați în Europa. Retailerul a raportat pentru anul financiar 2018-2019 afaceri de 11,2 miliarde de euro, în creștere cu 4,6% față de anul financiar precedent. În România, retailerul este prezent pe piață de 12 ani.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content