Acasă > Știri > Rewe va închiria altor retaileri o parte din spațiile XXL Mega Discount

Rewe va închiria altor retaileri o parte din spațiile XXL Mega Discount

Rewe România vrea să închirieze altor retaileri o parte din suprafața comercială ocupată în prezent de cele 6 magazine de format mare XXL Mega Discount pe care urmează să le integreze în rețeaua Penny Market. Astfel, aceste magazine își vor diminua spațiul de vânzare pentru a se apropia mai mult de formatul unităților Penny Market.
 
Prezent vineri, 17 martie, la Conferința Progresiv 2017, în calitate de speaker, Dennis Biernatzki - General Manager Rewe România – a detaliat transformările prin care trece compania în acest moment pentru a implementa un nou concept de retail adaptat nevoilor actuale ale consumatorilor. El a prezentat și noua strategie de marketing a rețelei, care vizează creșterea numărului de clienți și a atractivității Penny Market pentru mai multe categorii de cumpărători.
 
“Modelul inițial al unui discounter, pe care l-am experimentat în Germania încă din copilărie, în calitate de cumpărător, era focusat puternic pe prețuri mici. Marfa era dispusă pe paleți în interiorul magazinului, iar calitatea produselor nu era întotdeauna garantată. Piața se schimbă, competiția se mișcă foarte repede. Acum dispar granițele între discountere și supermarketuri”, a subliniat Biernatzki.
Ilustrând cu imagini din magazinele remodelate după noul format denumit intern “Future store”, el a exemplificat schimbările implementate în cadrul proiectului de remodelare, atât în interiorul unităților, cât și la exterior. Printre acestea se numără creșterea cu 30% a spațiului la raionul de legume și fructe proaspete, extinderea semnificativă a vitrinei de carne proaspătă sau introducerea vinurilor vrac în sortimentația magazinelor. În cazul primului exemplu, următorul pas ar fi ca fructele și legumele proaspete importate să vină doar de la centrala de achiziții a grupului, Eurogroup - aceasta fiind o măsură de eficientizare a lanțului de aprovizionare, cât și de creștere a calității produselor.
 
Toate aceste schimbări strategice, la care se adaugă investițiile în continuarea expansiunii Penny Market, ar urma să ducă cifra de afaceri a companiei Rewe România la peste un miliard de euro în 2025. Cele mai recente raportări financiare ale Rewe România indică afaceri de circa 600 mil. euro pe anul 2015. Cifrele pe 2016 vor fi anunțate cel mai devreme în aprilie a.c., după cum a precizat directorul rețelei.
 
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content