Acasă > Știri > Promovări în top managementul Delaco

Promovări în top managementul Delaco

După ieșirea fraților Comăniciu din acționariatul Delaco, francezii de la Savencia  – noul proprietar al producătorului de brânzeturi – au promovat trei manageri români la conducerea companiei. Astfel, funcția de Managing Director a fost preluată de Romulus Dumitru (Foto), fostul Director Comercial, un manager cu experianță de 11 ani în Delaco. În poziția ocupată anterior de acesta a fost promovat Mihai Minea, fost Area Salea Manager în cadrul companiei.

O altă schimbare a fost numirea lui Mircea Barbu la conducerea departamentului de logistică, după 10 ani petrecuți în vânzări.

În 2018, grupul francez Savencia (fostul Bongrain) și-a majorat participația la Delaco la 100%, după ce a achiziționat pachetul minoritar de acțiuni (de 28%) care le rămăsese fraților Tudor Comăniciu şi Dragoş Comăniciu, fondatorii acestui business. Francezii au intrat în acționariatul companiei românești în anul 2010, prin preluarea pachetului majoritar de acțiuni, de 52%.

Delaco a raportat o cifră de afaceri de 368,8 mil. lei (80 mil. euro) pe 2017, cu un profit net de aproape 9,5 milioane de lei (circa 2 mil. euro), de trei ori mai mic faţă de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania a avut anul trecut un număr mediu de 448 de salariaţi.

În prezent, Delaco este unul dintre cei mai mari jucători în piața românească de brânzeturi, distribuind local branduri precum  Delaco, Apetito sau Del, dar şi brandul de unt Lurpak și cafeaua ready-to-drink Starbucks.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content