Acasă > Știri > Prețul untului atinge un maxim istoric

Prețul untului atinge un maxim istoric

În ultimii trei ani, cererea de unt la nivel european a crescut cu 7%, iar consumul se află la rândul său pe un trend ascendent. Situația a fost generată, printre altele, de faptul că acest produs este privit acum mai degrabă drept unul organic.

În timp ce cererea pentru acest produs a crescut, producția a cunoscut o scădere abruptă. Încă din septembrie 2016, livrările de lapte din Uniunea Europeană au scăzut, ceea ce conduce la scăderea cantităților de grăsimi din lapte, care reprezintă baza pentru unt, scrie Retaildetail.eu. Acest aspect, coroborat cu cererea tot mai mare, au condus la un preț record de 6,5 euro per kilogram, nivel atins în luna octombrie, de la 3 euro în urmă cu un an.

Situația a generat deja creșteri de preț în cazul produselor pe bază de unt comercializate în Belgia, în timp ce în Franța se înregistrează deja o lipsă a acestui produs. Franța se concentrează puternic pe produsele locale, ceea ce duce la o cerere mai mare de unt francez. Cu toate acestea, acești producători nu pot satisface cererea și au refuzat, de asemenea, să livreze către mai multe lanțuri importante de retail, deoarece prețul oferit este prea mic. Atenția acordată de mass-media situației actuale a dus, de asemenea, la o creștere uriașă a achizițiilor de unt.

Cu toate acestea, este așteptată o corecție a prețurilor în perioada următoare, deoarece producătorii de lactate își vor majora producția în urma cererii în creștere. O ușoară scădere se înregistrează deja la nivel industrial.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content