Acasă > Știri > Preluarea Elit și Vericom, sub lupa Concurenței

Preluarea Elit și Vericom, sub lupa Concurenței

Consiliul Concurenţei analizează tranzacția prin care Smithfield România a achiziţionat Elit şi Vericom 2001, deținute de antreprenorul Dorin Mateiu.

În conformitate cu prevederile Legii concurenţei nr. (21/1996), operaţiunea este o concentrare economică ce depăşeşte pragurile valorice prevăzute de lege, fiind supusă controlului Consiliului Concurenţei.

Smithfield a cumpărat integral cele două companii, potrivit unui anunț publicat, la finalul lunii septembrie, pe bursa din Hong Kong și preluat de New York Times. Suma tranzacției nu a fost specificată. Tranzacția așteaptă aprobarea Consiliului Concurenței.

Elit și Vericom dețin împreună trei unități de producție și cinci centre de distribuție în România, cu vânzări de aproximativ 25.000 de tone de carne ambalată pentru cei 12.000 de clienți la nivel național.

Elit, unul dintre cei mai importanți procesatori de carne din România, a ieșit în acest an din insolvență. Compania a încheiat anul 2016 cu o cifră de afaceri de 75 milioane de euro și un profit de circa 8 milioane de euro. La rândul său, fabrica de mezeluri Vericom a afișat anul trecut o cifră de afaceri de peste 21 de milioane de euro și un profit net de 1,6 milioane euro.

În luna august, chinezii de la WH Group au achiziționat în Polonia companiile Pini Polska, Hamburger Pini şi Royal Chicken ca parte a strategiei de extindere în Europa.

Smithfield Ferme operează în România 46 de ferme în județele Timiș și Arad, alături de patru unități de creștere a suinelor și două fabrici de nutrețuri combinate.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content