Acasă > Știri > În plin proces de reorganizare, Lactag revine pe creștere

În plin proces de reorganizare, Lactag revine pe creștere

Intrat în insolvență în 2016, producătorul de lactate Lactag a înregistrat, după trei luni de la inițierea procesului de reorganizare, o creștere a cifrei de afaceri de 43% și o dublare a numărului de litri de lapte procesat, anunță Casa de Insolvență Transilvania (CITR).

După doi ani de rezultate negative, în 2018, odată cu trecerea în etapa de reorganizare a companiei, linia de business de procesare lactate a înregistrat EBITDA pozitiv cumulat de 1,5 milioane de lei.

“Prin concentrarea resurselor în cadrul liniei de business de procesare lactate, credem că putem să ducem compania la nivelul următor și să atragem în jurul Lactag parteneri care cred în calitatea și forța produselor românești”, a precizat Adriean Asan-Mic, administrator special Lactag.

Planul de reorganizare propus și implementat presupune valorificarea liniei de business procesare carne și a celei de retail, potențând businessul principal de procesare lactate, ceea ce va conduce la repoziționarea Lactag între principalii jucători ai pieței de profil, se arată în comunicatul CITR.

Lactag funcţionează ca societate pe acţiuni din 1991, pe structura fostei ICIL Argeș, înfiinţată în 1962. Din iulie 2012, societatea a trecut sub o nouă conducere – 91% din acţiunile companiei au fost preluate de Robert Iriza şi Adriean Asan-Mic. După o perioadă de creștere și listarea la bursă, compania a cerut intrarea în procedură de insolvență, în anul 2016, cu datorii de peste 67 de milioane de lei. Anul trecut, CITR a scos la vânzare fabrica de mezeluri “Pe Gustate”, pe care Lactag o deținea din anul 2013.

De la 28 de unități comerciale proprii, Lactag a ajuns la un număr de 14 magazine, localizate în Craiova, Filiași, Balș și Pitești, potrivit informațiilor publicate pe site-ul companiei. Producătorul a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 36,9 milioane de lei și pierderi de 13,3 milioane lei.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content