Acasă > Știri > Plata cu cardul în piață, introdusă și în București

Plata cu cardul în piață, introdusă și în București

Asociația Administratorilor de Piețe pune Capitala pe harta orașelor unde este implementat sistemul de plată cu cardul la piață, alături de Sibiu, Galați și Iași.

De la finalul lunii octombrie, folosirea cardului ca modalitate de plată este posibilă în piețele Matache și Domenii. Pentru că sezonul agricol este pe final, pentru București, montarea POS-urilor va fi reluată din primăvara lui 2020. Rezultatele cele mai spectaculoase au fost înregistrate la Sibiu, unde numărul solicitărilor de montare de POS-uri s-a dublat, iar unii dintre producători au anunțat deja că vor folosi aparatele și în extrasezon.

86 de POS-uri au fost montate în patru piețe din România, de la demararea proiectului, în iunie. În cele cinci luni de implementare, numărul tranzacțiilor s-a triplat. Decizia de a introduce plata cu cardul în masă vine după un experiment făcut de Mastercard.

“ În anul 2015, atunci când am instalat în premieră un POS în Piața Hala Traian din București visam cu ochii deschiși la momentul în care acest proiect se va extinde în mai multe orașe din țară. Astăzi, la aproximativ cinci ani de la momentul derulării experimentului și la cinci luni de la testarea proiectului-pilot implementat în Sibiu, observăm cum dorința producătorilor agricoli de a alinia comerțul la standardele europene Smart devine mai puternică pe zi ce trece. Iar asta se întâmplă pentru că au înțeles importanța plăților electronice și modul în care acestea ne pot simplifica viețile, devenind un mijloc de economisire, dar și un excelent instrument pentru creșterea vânzărilor”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content