Acasă > Știri > Până în 2022, BAT va face investiții de 800 mil. euro în fabrica din Ploiești

Până în 2022, BAT va face investiții de 800 mil. euro în fabrica din Ploiești

Producătorul de țigarete British American Tobacco (BAT) anunță că va investi 800 de milioane de euro în următorii 5 ani în fabrica din Ploiești. Investiția, care va genera într-o primă etapă 200 de noi locuri de muncă în România, va permite extinderea produsului inovator de încălzire a tutunului - glo - în Europa, începând cu a doua jumătate a anului 2018.

O nouă hală de producție va fi construită de la zero pentru fabricarea Neostik-urilor, consumabilele din tutun care funcționează cu dispozitivul glo. În total, spațiul nou creat de producție va avea o suprafață totală de peste 7.000 de metri pătrați. De asemenea, investiția va crește și capacitățile de producție a țigaretelor tradiționale.

Fabrica din România va fi unicul furnizor de Neostik-uri pentru Europa.

„Suntem mândri că fabrica noastră din Ploiești va deveni un centru european strategic pentru producerea și exportul de Neostik-uri pentru dispozitivul nostru inovator de încălzire a tutunului - glo. Creștem producția pentru a susține lansările de glo în alte țări europene”, a declarat Ram Addanki, Director Aria Europa Centrală și de Sud, British American Tobacco.

Fabrica din Ploiești va furniza, de asemenea, Neostik-uri pentru piața românească, după ce glo a fost lansat în România, în premieră în Uniunea Europeană, la finalul anului trecut. În cele șase luni de la lansare, mai întâi în București și apoi în 17 alte orașe importante din toată România, aproape 25.000 de fumători au adoptat tehnologia glo.

„În prezent, 60% din produsele fabricate în România pleacă la export în alte 45 de țări, iar acest procent va crește la 70% ca urmare a noilor investiții. Dorim să continuăm să investim în România și sperăm că Guvernul român va oferi predictibilitatea necesară. Deoarece piața neagră a tutunului este una dintre cele mai serioase provocări pentru noi și pentru investițiile noastre, precum și pentru veniturile guvernamentale și pentru consumatori, este încurajator faptul că Guvernul român a anunțat planuri de asigurare a frontierelor românești până la sfârșitul anului și a creat un grup de lucru cu scopul de a identifica cele mai bune soluții legale la problema ilicitului”, a adăugat Ram Addanki.

Fabrica British American Tobacco din Ploiești este deja una dintre cele mai avansate unități de producție din punct de vedere tehnologic din cadrul grupului BAT la nivel global, după o investiție de aproape 310 de milioane de euro până în prezent. Cu noile capacități de producție, fabrica BAT din Ploiești va deveni una dintre cele cinci mari unități de producție BAT din lume.

British American Tobacco este cel mai mare jucător de pe piața tutunului din România, cu o cotă de piață de 55%. Potrivit celor mai recente raportări, în 2016, BAT România a realizat afaceri de 8,1 miliarde de lei, în creștere cu 11% față de anul anterior, iar profitul companiei a fost anul trecut de peste 672 de milioane de lei, tot în creștere cu aproximativ 55% față de anul 2015.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content