Acasă > Știri > Oliver Eifler a plecat de la conducerea Penny Market România

Oliver Eifler a plecat de la conducerea Penny Market România

Oliver Eifler, cel care a condus timp de cinci ani operațiunile Penny Market România, alături de alți doi executivi, a fost numit începând cu luna august la conducerea businessului din Italia, a declarat pentru Progresiv managerul german.

În ultimii cinci ani Oliver Eifler a condus operațiunile locale ale Penny Market alături de Dennis Biernatzki (responsabil de departamentele achiziții, asigurarea calității și marketing) și Daniel Gross (financiar, expansiune, resurse umane, IT, juridic și logistică). Eifler a gestionat procesul de rebranding al magazinelor Penny Market sub conceptul Future Store și a gestionat, de asemenea, activitatea departamentului de vânzări.

„În acest moment conduc operațiunile Penny Market în Italia, dar planurile vizează reîntoarcerea mea în România începând cu anul viitor”, a punctat Oliver Eifler.

Oliver Eifler face parte din echipa Rewe, proprietarul Penny Market, de zece ani. Eifler a mai lucrat în cadrul Penny Market Italia, în perioada 2010-2014, în departamentul vânzări.

Discounterul german Penny Market a avut în ultimii doi ani (2017 și 2018) un buget de investiții de 200 de milioane de euro pentru extinderea pe piața din Italia, acolo unde retailerul deținea la finalul anului trecut 365 de magazine.

Rewe a deschis primul magazin Penny Market din România în anul 2005. Întreaga rețea este deservită de 3 centre logistice situate în localitățile: Ștefăneștii de Jos, Turda și Bacău. La finalul lunii iunie 2018, Rewe România deținea 225 de magazine Penny Market la nivel național și activa cu un număr de peste 4.300 de angajați. Expansiunea locală continuă și în 2018 cu un număr de 20–25 de magazine noi.

În 2017, retailerul german a afișat pe plan local afaceri de 2,99 miliarde lei, în creștere cu 1,04% față de 2016, respectiv un profit net de 19,1 milioane lei, arată datele furnizate de Ministerul Finanțelor.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content