FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > O tranzacție atipică: Coca-Cola HBC cumpără liderul pieței de dulciuri din Serbia

O tranzacție atipică: Coca-Cola HBC cumpără liderul pieței de dulciuri din Serbia

Coca-Cola HBC a cumpărat producătorul de dulciuri Bambi din Serbia de la fondul de investiții Mid Europa Partners, într-o tranzacție evaluată la 260 de milioane de euro, scrie Foodbev.com.

Lansat în Serbia în anul 1967, Bambi deține o gamă variată de produse, de la biscuiți, napolitane până la snackuri. Printre brandurile din portofoliu se numără Bambi, Plazma, Wellness, Zlatni Pek și Josh.

Anul trecut producătorul sârb a raportat afaceri de aproximativ 80 de milioane de euro, dintre care două treimi au venit din piața locală și restul din partea de vest a Balcanilor. ”Această achiziție ne ajută să creștem prezența companiei în momente-cheie de consum, așa cum sunt începutul unei zile, consumul on the go sau acasă”, a spus Zoran Bogdanovic, CEO al Coca-Cola HBC.

Tranzacția va fi finalizată în trimestrul al doilea din acest an.

Coca-Cola HBC România, cel mai important jucător pe piața de răcoritoare, și-a majorat volumele cu 8,9% anul trecut, până la 192,7 milioane de navete, raportând creșteri la nivelul tuturor categoriilor. La nivel de grup, volumele Coca-Cola HBC au crescut anul trecut cu 4,2% până la 2.912 milioane de navete (unit cases), în timp ce vânzările nete au înregistrat un avans de 2,1% până la 6,65 miliarde de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content