Acasă > Știri > Mondelēz vrea să pună pe piață doar ambalaje reciclabile până în 2025

Mondelēz vrea să pună pe piață doar ambalaje reciclabile până în 2025

Producătorul global de dulciuri Mondelēz International anunță un nou angajament: toate ambalajele pe care le va pune pe piață vor fi reciclabile până în 2025. Compania va lucra în parteneriate, astfel încât ambalajele să poată fi colectate și reciclate pe piețele pe care aceasta activează la nivel mondial.
 
"În calitate de lider mondial în snacking, ne angajăm să folosim materiale din surse sustenabile și ambalaje reciclabile, ca parte a contribuției noastre active de a reduce deșeurile provenite de la ambalaje și de a stabili o economie circulară pentru ambalaje. Deșeurile din plastic și impactul acestora asupra planetei reprezintă o problemă generală, sistemică, ce îi îngrijorează pe consumatorii noștri și care necesită o abordare holistică. Împreună cu parteneri din întreaga industrie, precum și entități publice și private, putem contribui la dezvoltarea unor soluții practice, care să aibă un impact pozitiv asupra mediului înconjurător", a declarat Rob Hargrove, Vicepreședinte Executiv pe Cercetare, Dezvoltare, Calitate și Inovație în cadrul Mondelēz. 
 
Astfel, strategia companiei urmărește să răspundă viziunii pe termen lung de a avea zero deșeuri provenite de la ambalaje, prin abordarea a două obiective: simplificarea procesului de reciclare a ambalajelor și sprijinirea parteneriatelor din industrie pentru îmbunătățirea ratelor de reciclare. 
În ceea ce privește ambalajele pe bază de hârtie, Mondelēz se angajează ca, până în 2020, acestea să provină doar din surse sustenabile. În intervalul menționat, producătorul estimează că vor fi eliminate din piață 65 de milioane de kg de ambalaje.
 
De asemenea, Mondelēz a anunțat că are în vedere facilitarea accesului consumatorilor la reciclarea sau reutilizarea ambalajelor, dată fiind gama largă de sisteme locale de reciclare din întreaga lume. Compania va sprijini și coalițiile din industrie și parteneriatele de tipul celor public - privat pentru a dezvolta o infrastructură vitală de gestionare a deșeurilor pentru reducerea deșeurilor și îmbunătățirea ratelor de reciclare, la nivel global.
 
Mondelēz International este prezent în aproximativ 160 de țări din întreaga lume, cu branduri precum Milka ,Oreo, Cadbury Dairy Milk sau Toblerone. În 2017, compania a realizat vânzări de aproximativ 26 de miliarde de dolari.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content