Acasă > Știri > Magazinul cu peste 700 de produse alimentare fără ambalaje din plastic

Magazinul cu peste 700 de produse alimentare fără ambalaje din plastic

Cel mai recent supermarket Ekoplaza inaugurat în Amsterdam ne arată un exemplu de bune practici în ceea ce privește ambalajele din plastic, găzduind un culoar cu peste 700 de alimente fără astfel de ambalaje.

Totuși, cu ce au înlocuit proprietarii magazinului materialul atât de nociv pentru mediul înconjurător? Ei bine, produsele alimentare sunt expuse în recipiente din sticlă, metal și carton, precum și în alte materiale ce pot fi reciclate.

Produsele din secțiunea „fără plastic” sunt: carne, orez, sosuri, lapte, ciocolată, iaurt, fructe și legume proaspete.

Lanțul de magazine Ekoplaza are în plan ca, până la sfârșitul anului, toate cele 74 de magazine din Olanda să dețină un astfel de culoar.

„Culoarul fără plastic reprezintă o piatră de temelie importantă pentru un viitor mai luminos al alimentelor și băuturilor”, a declarat Erik Doing, director executiv al rețelei.

La nivel global, oamenii folosesc mai mult de un milion de sticle din plastic pe minut, mai ales pentru apa potabilă, potrivit site-ului Ekoplaza. Cifrele sunt îngrijorătoare când vorbim despre reciclare, mai puțin de 9% din aceste sticle fiind reciclate.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content