Acasă > Știri > Lidl va deschide 12 noi magazine și va crea 500 de locuri de muncă în Scoția

Lidl va deschide 12 noi magazine și va crea 500 de locuri de muncă în Scoția

Discounterul german Lidl va deschide 12 noi magazine în Scoția și va crea astfel 500 de locuri de muncă, scrie Retailgazette.co.uk.

Retailerul deține deja în Scoția o rețea de 98 de magazine, locațiile din Dumbarton, Dundee, East Kilbride, Cowdenbeath și Larkhall fiind în construcție. Totodată, Lidl intenționează să construiască un nou centru regional de distribuție în Eurocentral, North Lanarkshire, ce va deveni operațional din luna noiembrie.

“De la deschiderea primului nostru magazin în Scoția, în urmă cu 25 de ani, am inaugurat locații la nivel național, angajând peste 2.200 de persoane”, spune Ross Millar, Director Regional Lidl.

Anunțul privind strategia de expansiune în Scoția vine la doar o lună după informația potrivit căreia Lidl va investi aproape 560 de milioane de euro în extinderea rețelei în Londra, pentru următorii cinci ani. Decizia va genera aproximativ 1.500 de noi locuri de muncă în capitala Regatului Unit.

Lidl, parte a grupului Schwarz, cu sediul central în Neckarsulm, este una dintre companiile de top de pe piața de retail alimentar din Europa. Lidl este prezent în 30 de țări din întreaga lume și operează aproximativ 10.500 de magazine și peste 150 de centre logistice în 29 de țări la nivel mondial.

În prezent, Lidl are aproximativ 260.000 de angajați, dintre care peste 6.000 în România, unde retailerul german are deschise peste 240 de magazine și 5 centre logistice. Compania a încheiat anul trecut cu o cifră de afaceri de 7,7 miliarde de lei, în creștere cu 20% față de 2017, respectiv un profit net de 412 milioane de lei (+17%).

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content