Acasă > Știri > Lidl majorează salariile pentru angajații români

Lidl majorează salariile pentru angajații români

Discounterul german Lidl va majora începând cu 1 martie salariile angajaților din România, impactul cel mai mare fiind la nivelul lucrătorilor comerciali și al comisionarilor din depozite, anunță compania.

De la 1 martie, un vânzător Lidl încadrat cu salariul minim va realiza venituri medii lunare garantate de 3.061 de lei brut, în vreme ce un comisionar aflat în aceeași situație va câștiga 3.301 lei brut. Venitul minim pentru ambele categorii profesionale crește în primii trei ani cu aproximativ 15%. În ultimii doi ani, Lidl a dublat astfel venitul minim brut în companie.

Compania extinde și gama de beneficii oferită angajaților: toți angajații Lidl vor avea asigurare de viață, pe lângă asigurarea medicală privată de până acum.

De asemenea, toți angajații retailerului vor primi tichete de masă, până acum acest beneficiu fiind disponibil doar pentru lucrătorii comerciali și comisionarii din depozite.

„Creăm anual în România aproximativ 500 de noi locuri de muncă. Sunt foarte bucuros că niciun angajat Lidl nu câștigă mai puțin de 3.000 de lei brut”, spune Frank Wagner, Președintele Consiliului de Conducere Lidl România.

Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având peste 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a aproximativ 10.000 de magazine. Cu mai mult de 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți de produse alimentare la nivel mondial. În România, Lidl opera la finalul anului trecut o rețea de 220 de magazine.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content