Acasă > Știri > Lactalis desemnează o nouă echipă de conducere la Albalact

Lactalis desemnează o nouă echipă de conducere la Albalact

Consiliul de administrație al grupului francez Lactalis, noul proprietar al producătorului Albalact, a anunțat numirea lui Giampaolo Manzonetto (Foto 1) în funcția de Director General al companiei locale, începând cu luna aprilie, și promovarea Irinei Măndoiu în funcția de Director General Adjunct. Giampaolo Manzonetto, care este și Director General Lactalis România și Parmalat România, va conduce, astfel, toate afacerile grupului Lactalis pe piața locală.

“Preluarea managementului unui lider în industria locală a lactatelor reprezintă o nouă etapă importantă în cariera mea profesională și o provocare pe care o accept cu bucurie și cu multă încredere. Am o experiență de management îndelungată în România, timp în care am preluat frâiele unor companii aflate în momente cheie și le-am deschis noi drumuri, iar acum primesc misiunea deloc ușoară de a consolida o companie puternică”, a declarat acesta.

Managerul de origine italiană îl succede la conducerea Albalact pe Stephane Batoux, care a decis să părăsească compania pentru a prelua o poziție de conducere la nivel global într-o nouă organizație din FMCG. Acesta se alăturase producătorului de lactate în 2014. Giampaolo Manzonetto și-a început activitatea de management în echipa Parmalat Rusia, în 1998, iar din 2003 a continuat în România, unde a devenit Director General al Parmalat în 2007. În 2014, el a preluat conducerea Lactalis România, LaDorna și Parmalat. Managerul italian are 45 de ani și este licențiat în Economie și Afaceri la Universitatea din Parma.

La rândul său, Irina Măndoiu (Foto 2), Director Comercial Albalact, preia funcția de Director General Adjunct și va conduce activitatea companiei sub directa coordonare a lui Giampaolo Manzonetto. 

Ea lucrează în echipa Albalact din 2005 și a intrat în companie pe poziția de Trade Marketing Manager. Din 2010, când a devenit Directorul Comercial al producătorului român, Irina Măndoiu a construit și condus întreaga strategie de distribuție, operațiuni, vânzări și trade marketing a companiei, participând totodată la poziționarea și lansarea cu succes a brandurilor și inovațiilor de produse. Ea are 42 de ani și este licențiată în Biologie cu specializarea în Protecția Mediului, la Facultatea de Știinte a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

“Am crescut alături de Albalact în cele mai importante etape ale vieții sale, cu emoțiile și implicarea pe care le-au presupus proiectele companiei, unele dintre ele de mare amploare. Am văzut compania parcurgând un drum greu de la un jucător local la un jucător național, apoi la cel mai mare producător român din industrie și știu că și eu am contribuit la acest succes. Mă bucur că eu și Albalact mergem mai departe tot împreună”, a declarat Irina Măndoiu.

În septembrie 2016, Albalact a intrat în grupul Lactalis, printr-o tranzacție de circa 75 mil. euro, producătorul fiind deținut anterior de către antreprenorul Raul Ciurtin. Cele mai recente raportări financiare ale grupului Albalact indică un venit net consolidat de 367 milioane de lei pe primele 9 luni din 2016, în creștere cu 17,3% față de aceeași perioadă a anului anterior.
 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content