Acasă > Știri > Italia stabilește un nou record în privința exporturilor de vin

Italia stabilește un nou record în privința exporturilor de vin

Exporturile de vin ale Italiei au crescut anul trecut cu 7%, atingând un nou record de circa șase miliarde de euro, potrivit esmmagazine.com.

Cifrele arată o creștere atât din punct de vedere valoare, cât și volum al exporturilor de vin, în ciuda unei recolte sărace care a generat o scădere de 26% a producției comparativ cu 2016.

Totuși, Italia rămâne cel mai mare producător de vin la nivel mondial, depășind Franța cu cele 40 de milioane de hectolitri livrate anual.

În privința principalelor piețe pentru export, SUA conduce clasamentul, cu vânzări care au crescut cu 6% în termeni valorici, urmate de Germania (+3%) și Marea Britanie (+8%). Cel mai mare avans al vânzărilor a fost atins însă în Rusia (+47%), în timp ce în China creșterea este de 25%, chiar dacă prezența la raft a vinurilor din Italia este mai redusă comparativ cu cele din Franța.

Pe piața internă, creșterea a fost condusă de vânzările de vin spumant, care au afișat un avans de 15% din punct de vedere valoric, până la aproape 1,2 miliarde de euro. Consumul per capita este în Italia de aproximativ 33 de litri pe an, sub cifrele raportate în Franța (45 litri per capita).

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content