Acasă > Știri > Investiții de peste 2 mil. euro într-un nou brand de înghețată 100% românesc

Investiții de peste 2 mil. euro într-un nou brand de înghețată 100% românesc

Producătorul Cream Land din comuna Nanov, județul Teleorman, a investit peste 2 milioane de euro în construcția unei fabrici de înghețată și lansarea brandului Cremola în categoria de profil. Distribuția noilor produse în retail a demarat la începutul verii.

Promovată ca fiind ”primul desert din lapte proaspăt și fără niciun aditiv, fabricat în România”, înghețata Cremola este disponibilă în acest moment în două variante: vanilie și ciocolată, în ambalaje de 500 ml și 1 litru.
“Am plecat la drum cu două obiective mari: să producem primul desert industrial made in Romania fără aditivi alimentari și să coagulăm toate caracteristicile produsului în jurul ideii de eficiență. Astfel, am intrat pe piață cu o înghețată a cărei compoziție cuprinde peste 50% lapte proaspăt, iar pentru eficientizarea operațiunilor am lansat inițial cele mai vândute două sortimente din categorie - vanilie și ciocolată - în ambalaje care sunt în top vânzări pe piața de profil”, a declarat pentru Progresiv Irina Filip, administratorul Cream Land.

Înghețata fără E-uri se prepară din lapte proaspăt, frișcă din lapte, lapte praf integral extra-grade, gălbenuș de ou și arome naturale. Prețul la raftul din hypermarket este în jur de 30 de lei pentru caserola de 1.000 ml pentru consumul acasă. De altfel, și caserola mai mică, de 500 ml, se adresează consumului in-house.

Fabrica Cream Land din Nanov are o capacitate de producție de 1.500 de kg pe oră , iar o mare parte din investițiile realizate aici au fost acoperite din resurse atrase de la bănci. În ceea ce privește distribuția, compania a vizat până acum doar rețelele de magazine mari, produsele Cremola fiind listate în prezent în circa 35 de hypermarketuri din rețelele Carrefour, Auchan și Kaufland. “Acum mă străduiesc să conving mai multe rețele mari de magazine să listeze la nivel național acest brand cu produse 100% naturale, care deja are foarte multe aprecieri în Social Media. Din motive neștiute de noi, ne este foarte greu să ne activăm produsele la nivel național în marile rețele de retail”, a afirmat Irina Filip.

Antreprenoarea își dorește să vândă înghețata Cremola și în HoReCa, cât și în rețelele locale de magazine. “Pentru acest lucru ar trebui să apelăm la companii de distribuție. Din păcate, în ultimii 7-8 ani, perioadă în care am realizat proiectul fabricii de înghețată, numărul distribuitorilor în comerțul tradițional s-a redus foarte mult, iar cei care nu au ieșit din business fie au renunțat la produsele congelate, fie depind acum doar de 2-3 companii mari din industria FMCG și nu pot deservi alți producători”, comentează administratorul Cream Land.

Fabrica de înghețată din Nanov a devenit funcțională în toamna lui 2018 și a fost ridicată în mare parte cu ajutorul resurselor atrase de la bănci. Irina Filip deține împreună cu fratele său, Petre Filip, și producătorul de lactate Comalat SRL din Nanov, companie activă pe piață de circa 18 ani și care își distribuie produsele sub brandul Comalat preponderent în comerțul tradițional, având propria flotă de autovehicule comerciale. Afacerile Comalat SRL au ajuns la 14,6 mil. lei în 2018 – potrivit bilanțului depus la Ministerul de Finanțe.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content