Acasă > Știri > Început de an modest pe piața M&A. O singură tranzacție în FMCG, în T1

Început de an modest pe piața M&A. O singură tranzacție în FMCG, în T1

Piața de fuziuni și achiziții din România a înregistrat o valoare de 258 milioane de euro în primul trimestru din 2018, arată o analiză a Deloitte România realizată pe baza surselor publice și a tranzacțiilor cu valoare comunicată. Nivelul este semnificativ mai scăzut comparativ cu cel înregistrat în primul trimestru din 2017.

O singură tranzacție s-a remarcat în industria bunurilor de larg consum: achiziția de către Unilever a producătorului de înghețată Betty Ice, la finalul unei proceduri competitive de vânzare. Tranzacția este analizată în prezent de către Consiliul Concurenței.

Adăugând însă tranzacțiile cu valoare necomunicată, totalul pieței este între 500 și 600 milioane euro, la fel ca în perioada similară a anului trecut, conform estimărilor Deloitte.

„După finalul anului 2017, care a reprezentat un record, activitatea de fuziuni și achiziții a debutat lent, însă rămânem optimiști în ceea ce privește evoluția din acest an a pieței de M&A. Am contabilizat o singură tranzacție cu o valoare anunțată oficial de peste 100 milioane de euro în acest interval, comparativ cu cinci în ultimul trimestru din 2017”, a spus Ioana Filipescu, Partener Consultanță Fuziuni și Achiziții, Deloitte România.

În total, au fost anunțate 19 tranzacții în primul trimestru din acest an, inclusiv cele a căror valoare nu a fost anunțată oficial. Spre comparație, în perioada similară din 2017 erau anunțate 30 de tranzacții. Analiza Deloitte exclude tranzacțiile cu o valoare mai mică de 5 milioane de euro, iar în primul trimestru al acestui an au fost anunțate un număr semnificativ de tranzacții sub acest nivel.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content