Acasă > Știri > Fostul CEO al Halewood, investiție de 2,5 mil. € în propria casă de vinuri

Fostul CEO al Halewood, investiție de 2,5 mil. € în propria casă de vinuri

Dan Muntean, fostul director general al Halewood România, își lansează propria casă de vinuri – Domeniul Muntean. Investiția se ridică la suma de 2,5 milioane de euro.

În primă fază, Domeniul Muntean va importa vinuri din țări precum Franța, Italia, Chile sau Noua Zeelandă, urmând să intre și în producția proprie odată cu recolta din această toamnă. Vinurile se vor găsi atât în retail cât și în Horeca.

„Domeniul Muntean este un business de familie, născut din dragostea pentru vinuri și pentru oamenii care trudesc în slujba lui, pentru locurile binecuvântate din care viile și soarele ne oferă această fericire zilnică. Vom începe producția de vinuri proprii din recolta acestei toamne, punând în valoare atât soiuri tradiționale românești, precum Fetească Neagră, Tămâioasă Românească, dar și soiuri internaționale, binecunoscute românilor – Merlot, Pinot Noir, Cabernet Sauvignon sau Chardonnay. Portofoliul nostru de importuri se bazează pe o selecție atentă și exclusivistă de vinuri atât din Lumea Veche, cât și din Lumea Nouă: vinuri rose din Sudul Franței, Tempranillo din Spania, Riesling-uri germane, Shirazuri din Australia sau Carmenere din Chile”, a declarat Dan Muntean, fondatorul casei de vinuri Domeniul Muntean.

Compania este în faza de finalizare a achiziției unei crame și a unei suprafețe de circa 70 de hectare de viță de vie în regiunea viticolă Dealu Mare.

Dan Muntean are o experiență de peste 30 de ani în industria vinului, iar o bună parte din această perioadă a lucrat în cadrul Halewood România, unde a deținut funcția de director general până în decembrie 2016, când a luat decizia de a părăsi această companie.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content