Acasă > Știri > Enterprise Investors cumpără supermarketurile CBA din Slovacia

Enterprise Investors cumpără supermarketurile CBA din Slovacia

Fondul de investiții polonez Enterprise Investors, prezent și în România, a cumpărat integral retailerul independent CBA din Slovacia, într-o tranzacție cu o valoare estimativă cuprinsă între 20 și 50 de milioane de euro.

Fondul de investiții a achiziționat pachetul integral de acțiuni al CBA Slovacia, investind adițional 16 milioane de euro pentru a răscumpăra datoriile companiei și pentru a continua strategia de extindere. Tranzacția a fost intermediată de Polish Enterprise Fund VII, un fond de private equity deținut de Enterprise Investors.

CBA este prezentă și în România din anul 2002 când a fost lansat conceptul de franciză, dar și în Polonia, Serbia, Cehia, Bulgaria. Retailerul deține peste 7.000 de magazine. În România, compania a raportat anul trecut o creștere de 25% a afacerilor comparativ cu 2015, până la valoarea de 98 de milioane de lei, arată datele raportate la Ministerul de Finanțe.

În Slovacia, compania deține o rețea de 310 magazine care au generat anul trecut afaceri de 130 de milioane de euro. CBA Slovacia are magazine localizate în vestul şi centrul Slovaciei şi este unul dintre cei mai mari retaileri la nivel local.

„Suntem încrezători că CBA Slovacia reprezintă o platformă optimă pentru a ne dezvolta pe segmentul retailului de proximitate, care își va continua dezvoltarea pe măsură ce consumatorii caută să își cumpere cele necesare din magazinele din apropierea casei”, a spus Michał Rusieck, Managing Partner Enterprise.

La sfârșitul lunii noiembrie 2016, Polish Enterprise Fund VI (PEF VI), un fond de private equity administrat tot de Enterprise Investors, anunța semnarea unui acord de vânzare a 100% din acţiunile Profi Rom Food către fondul de investiții Mid Europa Partners, valoarea acțiunilor vândute fiind de 533 de milioane de euro. Anul trecut Enterprise Investors a preluat integral Noriel, valoarea tranzacției ridicându-se la 24 milioane de euro. 

Enterprise Investors este una dintre cele mai mari firme de private equity din Europa Centrală și de Est. Activă din 1990, firma a strâns opt fonduri cu un capital total care depășește 2 miliarde euro. Aceste fonduri au investit 1,8 miliarde euro în 139 de companii într-o gamă largă de sectoare și au vândut 125 companii realizând încasări brute de aproape 3,5 miliarde de euro. 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content