Acasă > Știri > Deloitte: Interes crescut pentru tranzacții în retailul specializat

Deloitte: Interes crescut pentru tranzacții în retailul specializat

Piaţa de fuziuni şi achiziţii va însuma în jur de 100 de tranzacţii în 2019, păstrând o tendinţă similară cu cea din perioada 2008-2018, potrivit estimărilor departamentului de Consultanţă Financiară din cadrul Deloitte România.

Valoarea medie a tranzacţiilor pentru anul 2019 este estimată între 40 şi 50 de milioane de euro, uşor peste media de 40 de milioane de euro din ultima decadă.

„În ciuda contextului fiscal aspru de la începutul lui 2019, nu anticipăm consecinţe majore asupra pieţei de fuziuni şi achiziţii în prima jumătate a acestui an, ci mai degrabă spre sfârşitul anului, când, în funcţie de contextul macroeconomic, fereastra de oportunitate s-ar putea închide. Ne aşteptăm ca sectoarele cele mai dinamice ale pieţei de M&A în 2019 să fie tehnologia, retailul, industria farmaceutică și serviciile medicale, bunurile de larg consum şi imobiliarele”, a spus Ioana Filipescu, Partener Consultanță în Fuziuni și Achiziții, Deloitte România.

Potrivit acesteia, anul acesta va exista un interes în creștere pe zona de retail specializat.

Una dintre cele mai importante tranzacții în care echipa Deloitte a oferit consultanță a fost anul trecut preluarea Betty Ice de către Unilever.

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content