Acasă > Știri > Deloitte: După imobiliare, FMCG-ul a avut cele mai multe tranzacții în T3

Deloitte: După imobiliare, FMCG-ul a avut cele mai multe tranzacții în T3

Piața de fuziuni și achiziții din România a avut o vară fierbinte în trimestrul al treilea, cu tranzacții a căror valoare anunțată a fost de 809 milioane de euro în total, mai mult decât dublu față de cele 391 de milioane de euro din trimestrul al doilea, cele mai efervescente sectoare fiind imobiliarele și industria bunurilor de larg consum, arată datele Deloitte.

Numărul de tranzacții monitorizate în trimestrul al treilea a fost de 27, din care numai o treime au avut valoarea ce a fost anunțată oficial sau ce poate fi calculată pe baza datelor publice. Continuă astfel tendința acestui an de a nu anunța valoarea tranzacțiilor. În perioada similară din 2017 au fost anunțate în total 28 de tranzacții.

Tranzacțiile din FMCG care au fost anunțate în al treilea trimestru din acest an sunt preluarea Galli Gallo, companie deținută de Cătălin Muntean, de către Bravcod, respectiv cele două tranzacții în grupul Nordic: preluarea Nordic Petfood Production și a Nordic Petfood Distribution, deținute de către Iulia Stana, Sara Pufan și familia Moldoveanu, de către United Petfood și preluarea Nordic Food și a Nordic Logistic, deținute de către Iulia Stana și Sara Pufan, de către familia Moldoveanu.

“Activitatea din piața de fuziuni și achiziții rămâne intensă. Observăm un interes în creștere atât din partea investitorilor strategici, cât și din partea celor financiari, care doresc să investească sume de peste 100 de milioane de euro per tranzacție. Cu 12 tranzacții de peste 100 de milioane de euro în primele nouă luni, sunt șanse mari ca până la sfârșitul anului să depășim recordul de mari tranzacții stabilit anul trecut”, a spus Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance, Deloitte România.

Potrivit estimărilor Deloitte, valoarea totală a pieței, inclusiv tranzacțiile care nu au avut o valoare comunicată, a fost între 1,4 și 1,6 miliarde de euro, cu aproximativ 15% mai mult decât în trimestrul al treilea din 2017.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content