Acasă > Știri > Cum arată strategia Carrefour pentru formatul de supermarket după integrarea Billa

Cum arată strategia Carrefour pentru formatul de supermarket după integrarea Billa

În paralel cu integrarea magazinelor Billa, retailerul francez Carrefour intenționează să investească în continuare în extinderea rețelei de supermarketuri. 

”Suntem în continuă expansiune. Pe lângă achiziția unităților Billa, avem în plan investiții în extinderea rețelei de supermarketuri. Planul este să menținem ritmul de deschideri pe care l-am avut în anii precedenți”, a declarat pentru Progresiv Andreea Mihai, Director de Marketing&Comunicare, PR&Solidaritate, Dinamică Comercială&Pricing Carrefour România.

De la începutul anului și până în acest moment Carrefour a inaugurat cinci supermarketuri, astfel că până la finalul anului vor mai fi deschise cel puțin 15 unități Market, dacă retailerul își va menține ritmul de 20 de magazine noi inaugurate anual.

În ceea ce privește magazinele Billa, francezii de la Carrefour vor începe remodelarea la începutul lunii octombrie, urmând ca până la finalul lui 2017, toate cele 86 de supermarketuri să opereze sub brandul Carrefour Market.

”În acest moment suntem în etapa în care încercăm să ne cunoaștem mai bine și să vedem exact cum putem funcționa mai bine și cum putem integra businessul Billa. Chiar dacă cele două formate de magazine sunt destul de diferite, atât oamenii din echipa Carrefour, cât și oamenii din echipa Billa vor lucra pentru armonizarea celor două concepte”, a mai precizat Andreea Mihai.

Carrefour a finalizat achiziția celor 86 de supermarketuri Billa în luna iunie. Din punct de vedere al valorii, aceasta este a treia mare tranzacție din piața locală de retail, după Auchan –Real (francezii au preluat 20 de hypermarketuri Real) și Lidl – Plus (parte a grupului Schwarz, nemții de la Lidl au preluat cele 107 magazine Plus).

Carrefour deține la nivel național 281 de magazine dintre care 30 hypermarketuri Carrefour, 111 supermarketuri Market, 86 de magazine Billa, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact și un magazin de comerț online:www.carrefour-online.ro. Francezii au încheiat anul financiar 2015 cu o cifră de afaceri de 6,2 miliarde de lei, rezultat care îi clasează pe locul doi într-un top al retailerilor pe 2015, în funcție de cifra de afaceri.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content