Acasă > Știri > Conflictul dintre Kaufland și Unilever escaladează

Conflictul dintre Kaufland și Unilever escaladează

După ce în luna septembrie anul trecut Kaufland a decis să delisteze aproximativ 480 de produse aparținând grupului Unilever, pe fondul unei dispute în ceea ce privește prețurile de livrare, conflictul dintre cele două companii escaladează în condițiile în care retailerul a hotărât să stopeze comercializarea unor branduri ale producătorului, scrie Kamcity.com.

Kaufland a anunțat săptămâna trecută că intenționează să delisteze integral o serie de branduri ale Unilever, decizia fiind motivată de “creșteri drastice ale prețurilor, precum și modificări unilaterale ale termenilor și condițiilor Unilever. Fiind unul dintre cei mai importanți producători de branduri de top din lume, Unilever caută, din punctul de vedere al Kaufland, să-și folosească poziția de piață remarcabilă pentru a influența vânzătorul cu amănuntul și pentru a-și optimiza în continuare veniturile proprii”, se arată într-o declarație a retailerului.

Prin urmare, brandurile afectate de această decizie sunt Knorr, Ben & Jerry’s, Magnum, Mondamin, Pfanni, Bertolli, Unox, Lipton, Langnese, Coral, Viss, Domestos, Dove, Rexona, Duschdas, Signal și Ax, care nu mai sunt comercializate în magazinele Kaufland din Germania. O parte din aceste mărci nu se mai regăsesc nici în oferta magazinelor din Cehia, Slovacia, Croația, Polonia, România și Bulgaria. Cu toate acestea, Kaufland a menționat că anumite sortimente din gamele de înghețată Magnum, Cremissimo și Viennetta sunt încă disponibile în magazine.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content