Acasă > Știri > Coca-Cola HBC România bifează al zecelea trimestru de creștere a vânzărilor

Coca-Cola HBC România bifează al zecelea trimestru de creștere a vânzărilor

Coca-Cola HBC România, unul dintre principalii jucători din industria locală a băuturilor răcoritoare, a înregistrat o creștere a volumelor de 5% în primul semestru al acestui an comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, acesta fiind al zecelea trimestru consecutiv de creștere pentru companie, potrivit celui mai recent raport financiar.

În țările emergente, primele șase luni ale acestui an au însemnat pentru Coca-Cola HBC o creștere de 1,9% față de S1 2016, România, Ucraina și Serbia contribuind semnificativ la acest avans. Afacerile grupului din ţările emergente au fost de 533 de milioane de navete (unit cases), aproximativ 3,1 miliarde de litri. În valoare, vânzările Coca-Cola HBC în regiune s-au situat la 1,45 miliarde de euro, în creştere cu 9,8% faţă de primul semestru al anului precedent.

Băuturile carbogazoase au avut o creştere de aproximativ 5%, iar potrivit raportului, la baza acestei evoluții au stat campaniile de marketing legate de lansarea Coca-Cola Lime şi de noua formulă a Coca-Cola Zero. De asemenea, volumele de apă au avansat sub acest procent, iar cele pentru ceaiul rece Nestea au crescut între 7% și 9%, cele din urmă fiind ajutate de activitatea promoţională puternică şi de lansarea unui nou sortiment.

La nivel de grup, Coca-Cola HBC a vândut peste 1 miliard de unit cases în S1 2017 şi a obținut 3,2 miliarde de euro venituri din vânzări, conform raportului citat.

Îmbuteliatorul din România a inaugurat recent o linie de producție de mare viteză pentru îmbutelierea dozelor, în fabrica de la Timișoara, cu o capacitate maximă de producție de 90.000 doze/oră, valoarea investiției ridicându-se la 7 milioane de euro. La acel moment, Jaak Mikkel, General Manager Coca-Cola HBC România, declara: „Ne angajăm să investim în continuare, România este o piață foarte importantă în cadrul grupului Coca-Cola HBC și suntem foarte încântați de ceea ce urmează”.

Coca-Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări și un volum de peste 2 miliarde de navete pe an.

În România, în 2016, Coca-Cola HBC a avut vânzări de 167 de milioane de navete, în creștere cu 9% față de anul precedent. Potrivit rezultatelor financiare raportate de companie la Ministerul Finanțelor, Coca-Cola HBC a înregistrat anul trecut afaceri de 2,22 miliarde de lei, în creștere cu 5% față de anul precedent.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content