FacebookLinkedinYoutubeTwitter

Acasă > Știri > Coca-Cola HBC își temperează creșterea pe piața locală

Coca-Cola HBC își temperează creșterea pe piața locală

Coca-Cola HBC România, liderul pieței locale de băuturi răcoritoare, și-a temperat ritmul de creștere, raportând pentru primele șase luni ale anului un avans al volumelor cuprins între 1% și 4% (low single digits n.r.), potrivit raportului financiar publicat de companie. Majorarea de până în 5% a volumelor din S1 reprezintă cel mai scăzut ritm de creștere raportat de Coca-Cola HBC România în ultimii patru ani – în 2018, de exemplu, avansul raportat fiind de peste 10%.

”Volumele de băuturi carbonatate s-au majorat cu aproximativ 5%, cea mai mare creștere venind din zona sortimentelor fără zahăr, susținută de lansarea unor noi arome. Campaniile și activările puternice au generat un avans al volumelor de două cifre pentru brandul Schweppes, în timp ce ceaiurile ready to drink și-au diminuat volumele cu peste 10%, declinul fiind determinat de delistarea brandului Nestea”, este precizat în raporul financiar.

Cât despre performanța celorlalte categorii, Coca-Cola HBC România și-a majorat vânzările volumice de apă cu 1-4%, în timp ce energizantele au avansat cu peste 10%, evoluție generată de lansarea Coke Energy.

În raportul financiar nu se precizează volumul efectiv vândut pe țări, dar regiunea piețelor emergente, din care face parte și România, a crescut cu 3,4% în volum, până la 579 milioane de navete (unit cases). Din această regiune mai fac parte piețe ca Armenia, Belarus, Bosnia și Herzegovina, Bulgaria, FYROM, Moldova, Muntenegru, Nigeria, Rusia, Serbia și Ukraina. Cât despre vânzările nete în regiune, producătorul și-a majorat veniturile cu 4,8%, până la 1,47 miliarde de euro.

La nivel de grup, în primele șase luni ale anului, volumele au crescut cu 2,2% până la 1.090,4 milioane de navete (unit cases), în timp ce vânzările nete au înregistrat un avans de 3,8% până la 3,35 miliarde de euro.

Coca Cola Hellenic Bottling Company este unul dintre cei mai mari îmbuteliatori de Coca-Cola la nivel mondial, cu operațiuni în 28 de țări, și un volum total de 2 miliarde de navete pe an (unit cases).
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content