Acasă > Știri > CEO-ul PepsiCo predă ștafeta după 12 ani la conducerea companiei

CEO-ul PepsiCo predă ștafeta după 12 ani la conducerea companiei

PepsiCo, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața băuturilor răcoritoare și a snackurilor vegetale, a anunțat plecarea Indrei Nooyi de la conducerea companiei. Indra a ocupat poziția de CEO timp de 12 ani, conducerea urmând să fie preluată de Ramon Laguarta, care este în prezent Președinte, începând cu data de 3 octombrie.

Indra Nooyi și-a anunțat retragerea după 24 de ani de activitate în cadrul PepsiCo. Aceasta va ocupa poziția de Președinte până la începutul anului 2019.

„Crescând în India, nu am crezut vreodată că voi avea posibilitatea de a conduce o companie atât de extraordinară. Am avut un impact asupra vieţii oamenilor mai mare decât am visat că este posibil. PepsiCo este astăzi într-o poziţie puternică pentru a-şi continua creşterea”, a declarant Nooyi.

În perioada în care a fost la conducerea PepsiCo, veniturile nete s-au majorat de la 35 miliarde de dolari în 2006, până la 63,5 miliarde de dolari în 2017, rata anuală compusă de creștere fiind de 5,5%. Ramon Laguarta este și el un veteran în cadrul companiei, fiind membru în echipa PepsiCo de 22 de ani. Acesta a preluat anul trecut funcția de Președinte al PepsiCo, fiind responsabil de strategia corporativă, politicile publice și afacerile cu guvernele, dar și de supravegherea operațiunilor globale. Anterior acestei numiri, Laguarta a coordonat operațiuni ale gigantului din Europa și Africa.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content