Acasă > Știri > Ce se întâmplă cu salariile angajaților Kaufland în urma modificărilor fiscale

Ce se întâmplă cu salariile angajaților Kaufland în urma modificărilor fiscale

Ca urmare a modificărilor legislative, Kaufland România, unul dintre cei mai mari jucători din retailul local, va prelua contribuțiile aferente angajatorului în salariul brut al angajatului. Astfel, fiecare angajat Kaufland România va avea un salariu net mai mare, în medie cu 1,5%.

„Compania înțelege astfel să liniștească îngrijorările salariaților și familiilor acestora și îi asigură că, dincolo de schimbările legislative, firma face toate eforturile, cu fapte, pentru siguranța lor salarială”, declară Laura Iancu, Director Resurse Umane Kaufland România.

La finalul anului trecut, retailerul a majorat salariile lucrătorilor comerciali din magazine, până la 2.000 de lei brut, incluzând tichete de masă.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu peste 1.250 de magazine în șapte țări și o rețea de 115 magazine în România. La nivel local, compania are peste 15.000 de angajați. Anul trecut, retailerul a raportat pe plan local o cifră de afaceri de 9,691 miliarde lei, în creștere cu 5,6% față de anul anterior.

Executivul a adoptat săptămâna aceasta Ordonanța de modificare a Codului fiscal, care cuprinde mutarea contribuțiilor de la angajator la angajat, taxa de „solidaritate” de 2,25% (redenumită „contribuție asiguratorie pentru muncă”), care rămâne în sarcina angajatorilor și reducerea impozitului pe venit de la 16% la 10%.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content