Acasă > Știri > Ce angajamente își ia Unilever pentru a prelua Betty Ice

Ce angajamente își ia Unilever pentru a prelua Betty Ice

Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice angajamentele propuse de Unilever South Central Europe SA pentru a elimina îngrijorările de natură concurențială în contextul preluării companiei Betty Ice. Astfel, Unilever propune să retragă un număr de vitrine frigorifice amplasate în spaţiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din segmentul comerţului tradiţional.

Potrivit informațiilor publicate de autoritatea de concurență se estimează că rezultatul va fi reducerea cotei de piață combinate a Unilever și Betty Ice, pe segmentul îngheţatei impuls comercializată prin canalul tradiţional, astfel oferindu-se concurenților posibilitatea de a accesa locațiile respective.

”În urma analizei efectuate, au rezultat anumite îngrijorări concurenţiale legate de compatibilitatea operaţiunii economice notificate cu un mediu concurenţial normal, pe piața națională a producției și comercializării înghețatei impuls (înghețată de consum rapid: la cornet, pe băţ, vafă) pe segmentul comerțului tradițional”, se arată în raportul Consiliului Concurenței.

Autoritatea de concurenţă este interesată de obţinerea unor observaţii şi puncte de vedere de la întreprinderile terţe de pe piaţa îngheţatei, cu referire la angajamentul asumat de Unilever South Central Europe SA. Observaţiile pot fi transmise Consiliului Concurenţei până la data de 16.10.2018.

Producătorul român de înghețată Betty Ice a ajuns la un acord de vânzare către gigantul anglo-olandez Unilever la începutul acestui an, într-o tranzacție evaluată la 100 de milioane de euro.
Betty Ice deține o fabrică în Suceava și este cel mai important producător român pe piața de înghețată, estimată la 200 de milioane de euro. Potrivit celor mai recente raportări, Betty Ice a încheiat anul 2016 cu afaceri de 30 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2015, în timp ce profitul s-a situat la o valoare similară – 5,1 mil. euro.

Unilever este liderul pieței locale de înghețată, principalii competitori fiind Nestlé (Nirvana, JOE), Macromex, Top Gel şi Alpin 57 Lux.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content