Acasă > Știri > Carrefour testează noi formate de magazine în Europa

Carrefour testează noi formate de magazine în Europa

Ca parte a strategiei de a crea o nouă generație de hypermarketuri, retailerul francez Carrefour a dezvoltat un format diferit în Italia, în timp ce în Belgia grupul a anunțat că intenționează să testeze un concept de magazin axat pe produse organice și, de asemenea, un design inovator pentru formatul Express, potrivit IGD.

Carrefour Italia a redeschis recent hypermarketul din Portogruaro, care le promite cumpărătorilor o experiență de shopping mult simplificată. Magazinul de 5.000 mp cuprinde o gamă de 20.000 de SKU-uri și se concentrează pe articole organice și din categoria food-to-go. Astfel, cumpărătorii pot alege dintre mai mult de 2.400 de produse proaspete și 4.000 de SKU-uri la un preț redus.

Totodată, raionul de fructe și legume a fost extins, produsele provenind de la peste 100 de furnizori locali. Magazinul cuprinde și o farmacie, o zonă de sushi și Barilla Pasta Corner, dezvoltată în parteneriat cu producătorul de paste Barilla.

Pe de altă parte, Carrefour Belgia a anunțat că intenționează să deschidă până în luna iunie magazine 100% organice. Pentru început, retailerul va inaugura cinci astfel de locații în zone urbane importante, precum Bruxelles. “Suntem convinși că formatul de supermarketuri Carrefour Bio este următorul pas logic. Nu doar să multiplicăm ceva ce există deja, ci să propunem o experiență de calitate”, a spus Geoffroy Gersdorff, Director General Carrefour Belgia.

Între timp, retailerul va testa un magazin Carrefour Express automatizat, deschis non-stop. Dacă acest format va avea succes, compania vrea să îl dezvolte și în gări și în zone aglomerate din orașe.

Grupul Carrefour, care operează peste 12.000 de magazine la nivel global, a încheiat anul financiar 2017 cu o cifră de afaceri netă de 78,89 miliarde de euro și un profit operațional de 2 miliarde de euro. În România, rețeaua Carrefour numără în prezent peste 321 de magazine, sub brandurile Carrefour, Market, Express și Contact.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content