Acasă > Știri > Carrefour aduce formatul Supeco în Franța

Carrefour aduce formatul Supeco în Franța

Retailerul Carrefour urmează să deschidă primele două magazine Supeco din Franța, inaugurările fiind programate pentru luna septembrie, scrie Retaildetail.eu.

Cele două magazine sub format de tip discounter Supeco vor fi deschise în Valenciennes, în apropiere de granița cu Belgia. Prima deschidere este programată pentru 3 septembrie, iar a doua pentru 25 septembrie.

Conceptul Supeco are un profil de discount, iar accentul la nivel de sortimentaţie este pus pe produsele de larg consum şi cele proaspete. Magazinele au o suprafaţă de vânzare între 1.500 – 2.000 mp şi o ofertă ce nu depăşeşte 7.000 de SKU-uri. Costurile sunt semnificativ mai mici decât în supermarketurile obișnuite.

Consultanții în retail din Franța consideră că magazinele Supeco deschise pe piața locală vor fi folosite pentru a înlocui locațiile Carrefour Market, care traversează o perioadă mai dificilă.

Rețeaua Supeco mai numără 23 de magazine în Spania, 16 în România și 2 în Polonia.

Primul magazin Supeco din România a fost inaugurat în septembrie 2014, la doar un an după lansarea oficială a conceptului. Rețeaua este operată de compania Supeco Investment și a încheiat anul 2017 cu o cifră de afaceri de peste 264,3 milioane lei şi pierderi de 3,29 milioane lei, potrivit datelor publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content