Acasă > Știri > Businessul de 5,5 mld. dolari al PepsiCo Rusia, condus de românul Bogdan Savin

Businessul de 5,5 mld. dolari al PepsiCo Rusia, condus de românul Bogdan Savin

Bogdan Savin, un executiv român cu peste 14 ani experiență în cadrul producătorului de țigarete British American Tobacco, conduce de circa un an operațiunile producătorului american PepsiCo pe piața din Rusia, un business de 5,5 miliarde de dolari.

Bogdan Savin a preluat conducerea PepsiCo Rusia de la un alt executiv român, Silviu Popovici, numit anul trecut în funcția de preşedinte al grupului din zona Europei şi Africii Subsahariene (Europe Sub-Saharan Africa- ESSA), poziție din care conduce operațiunile companiei în 65 de țări.

Cu venituri anuale de peste 5.5 miliarde de dolari, 30 de fabrici și peste 25.000 de angajați, regiunea Comunității Statelor Independente, care include țări precum Rusia, Ucraina, Kazakstan, reprezintă cea mai mare afacere PepsiCo în afara SUA.

Înainte de preluarea acestei poziții, Bogdan Savin a condus în ultimii cinci ani departamentul de marketing și vânzări al British American Tobacco Rusia, gestionând o echipă de 2.000 de angajați și un business de 1,5 miliarde de dolari. Printre alte poziții deținute de Savin se numără Director de marketing și vânzări BAT Moldova, Ucraina și Belarus, Head of Brand Marketing BAT Turcia, Brand Manager BAT la nivel european. El și-a început cariera în cadrul BAT România, în anul 2003, pe poziția de Brand Executive.

Bogdan Savin este absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content