Acasă > Știri > BERD intră în acționariatul Profi cu o investiție de 25 mil. euro

BERD intră în acționariatul Profi cu o investiție de 25 mil. euro

Mid Europa Partners, noul proprietar al retailerului Profi, a primit 25 de milioane de euro, ca investiție de capital de la Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) pentru extinderea rețelei de magazine, în special în orașele mici. Astfel, BERD intră acționar minoritar alături de fondul de investiții administrat de Mid Europa Partners, după ce a finanțat expansiunea lanțului de supermarketuri și după ce a investit deja propriii bani în urmă cu trei ani în noul acționar al Profi.

“Cu ajutorul nostru, Profi va deschide sute de magazine noi, atât în localitățile mari, cât și în cele mici din România, oferind clienților posibilitatea de a cumpăra produse alimentare la prețuri accesibile și ajutând economia locală prin crearea de noi locuri de muncă. De această extindere vor beneficia nu doar clienții, ci și producătorii locali, care vor avea mai multe opțiuni de a-și vinde produsele”, a declarat Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru România și Bulgaria.

”Suntem încântați că BERD se alătură MID Europa în acționariatul Profi și credem că know-how-ul BERD în dezvoltarea sectorului privat din Europa Centrală și de Sud-Est ne va ajuta în proiectele noastre viitoare. Profi are un palmares dovedit de a obține noi clienți prin oferirea de produse proaspete la prețuri accesibile, în magazine moderne la nivelul întregii țări. Compania este într-o formă excelentă și are un mare potențial să se dezvolte în anii următori, inclusiv în localitățile mici”, a completat Daniel Cîrstea, CEO Profi.

Acestă nouă finanțare vine ca o continuare a unui împrumut BERD, în valoare de 25 de milioane de euro, pentru spijinirea creșterii companiei prin creșterea competitivității.

Profi operează în acest moment 523 de magazine în 272 de localități la nivelul țării. Retailerul a fost preluat de fondul de investiții Mid Europa Partners în luna noiembrie a anului trecut de la Polish Enterprise Fund VI, un fond de private equity administrat de Enterprise Investors, pentru 533 de milioane de euro.

Aceasta a fost cea mai mare tranzacţie realizată vreodată de un fond de private equity în Romania și cea mai mare tranzacţie în domeniul retailului autohton, după  preluarea a 20 de magazine Real de către francezii de la Auchan, într-o tranzacție de peste 250 de milioane de euro.

Profi a încheiat anul financiar 2016 cu o cifră de afaceri de peste 3,5 miliarde de lei. Pentru anul acesta compania și-a propus să atingă pragul de 1 miliard de euro. Și la nivel de expansiune retailerul și-a setat un target ambițios, având în plan să inaugureze 200 de magazine noi. De la începutul anului și până în acest moment Profi a inaugurat 22 de unități comerciale, fiind cel mai expansiv retailer la nivel local.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content