Acasă > Știri > Amazon cumpără gigantul american Whole Foods Market pentru 13,7 mld. dolari

Amazon cumpără gigantul american Whole Foods Market pentru 13,7 mld. dolari

Amazon face o nouă mișcare surpriză și anunță semnarea unui acord pentru preluarea rețelei de supermarketuri cu produse organice Whole Foods Market, într-o tranzacție în numerar evaluată la 13,7 miliarde de dolari, sumă care include și datoriile retailerului. Tranzacția este supusă acordului tuturor acționarilor Whole Foods, dar și al autorităților de concurență, însă cele două companii estimează ca va fi finalizată în a doua parte a acestui an.

Înființată în 1978, Whole Foods Market și-a asumat practic conceptul organic la nivel de companie, iar în cei 39 de ani de existență a construit o rețea de aproape 460 de magazine în Statele Unite ale Americii, Canada și Marea Britanie.

”Milioane de consumatori iubesc Whole Foods Market pentru că le oferă cele mai bune alimente naturale și organice. De altfel, Whole Foods Market a satisfăcut, încântat și hrănit consumatorii timp de aprope patru decenii și considerăm că face o o treabă uimitoare. Iar noi ne dorim să continuăm acest lucru”, a declarat Jeff Bezos, Directorul General Amazon.

Amazon va plăti 42 de dolari pentru fiecare acțiune a retailerului Whole Food Market, cu 27% peste cotația atinsă la închiderea tranzacțiilor de joi. După preluare, Amazon va continua să opereze magazine sub brandul Whole Foods, iar la conducerea rețelei va rămâne actualul CEO și cofondator, John Mackey.

Prin această preluare, Amazon vrea să câștige teren pe piața de retail alimentar din Statele Unite estimată la 800 de miliarde de dolari, unde deține până în acest moment, potrivit estimărilor analiștilor, o cotă de 1% prin intermediul serviciilor de livrări de alimente, Amazon Fresh și Prime Now. Cel mai recent proiect în zona de retail alimentar offline a fost lansarea, Amazon Go, primul magazin alimentar fizic al retailerului.
 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content