Acasă > Știri > Alka a început lucrările de construcție pentru noua fabrică din Ploiești

Alka a început lucrările de construcție pentru noua fabrică din Ploiești

Producătorul de dulciuri și snackuri Alka a demarat lucrările de construcție a noii fabrici de la Ploiești, un proiect în valoare de peste 11,5 milioane de euro, anunță compania.

Finalizarea fabricii, unde vor fi produși biscuiți și snackuri sărate, este programată pentru primul trimestru din 2019. Unitatea de producție va oferi în primă fază peste 80 de noi locuri de muncă.

“Avem planuri foarte mari pentru următorii ani, iar sprijinul partenerilor și clienților noștri este cel mai important. Suntem încântați că am ajuns în această fază și, în sfârșit, vedem cum încă o fabrică se construiește de la zero, fabrică în care se va produce la cele mai înalte standarde ale industriei”, a declarat Ady Hirsch, CEO Alka Group.

Noua unitate de producție, care ocupă o suprafață totală de peste 10.000 mp, este situată în Parcul Industrial Ploiești. Fabrica va fi alcătuită dintr-o hală de producție, un depozit de materii prime, un depozit de produs finit, un corp administrativ, local tehnic, dar și un magazin de desfacere cu terasă. Investiția este una de tip lanț integrat - de la preluarea materiei prime principale până la desfacerea directă către consumatori.

Citiți și Ady Hirsch, Alka: „Să urmărești cotă de piață pe termen scurt nu este un obiectiv sustenabil”

Din totalul investiției de 11,5 milioane euro, 2.394 milioane euro reprezintă ajutor public nerambursabil prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR), restul sumei provenind din cofinanțare privată împreună cu Unicredit Bank.

În 2017, producătorul Alka a înregistrat o cifră de afaceri de 173 milioane lei și are în prezent peste 600 de angajați. Grupul Alka a fost înființat în 1994 ca investiție de tip greenfield, fiind la momentul respectiv prima companie din România producătoare și distribuitoare de cafea măcinată ambalată, vidată și în pliculețe. De atunci, Alka a investit zeci de milioane euro în tehnologie și în dezvoltarea producției locale.

În prezent, portofoliul Alka Group cuprinde branduri precum Prăjitura casei, napolitanele Alfers, snackuri sărate Toortitzi, cafea prăjită și ambalată sub mărcile Stretto și Gold Mocca. De asemenea, compania este importator și distribuitor al produselor Perfetti Van Melle, pentru brandurile Chupa Chups și Mentos.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content