Acasă > Știri > Alexandrion Group reunește companiile preluate de la Halewood sub o singură entitate

Alexandrion Group reunește companiile preluate de la Halewood sub o singură entitate

Producătorul și distribuitorul de vinuri și băuturi alcoolice Alexandrion Group a anunțat înființarea unei noi entități, The Iconic Estate, sub care a reunit cele șase companii intrate în portofoliu în iunie 2018, în urma achiziției Halewood Wines and Spirits Romania.

The Iconic Estate deține instalații de producție și depozitare și linii de îmbuteliere pentru vinuri liniștite și spumante și peste 255 de hectare de podgorii în una dintre cele mai fertile regiuni viticole din România: Dealu Mare. Vinăria din Tohani este una dintre cele mai mari pivnițe din regiunea Dealu Mare, având o capacitate de procesare de 5.000 de tone de struguri pe an, ceea ce reprezintă 5 milioane de sticle anual.

Vinurile sunt vândute în peste 40 de țări din întreaga lume, iar aproximativ 40% din producția anuală este vândută în străinătate, principalele piețe de export fiind: Marea Britanie, Estonia, Germania, Letonia, Polonia, Belgia, Luxemburg, Olanda, SUA, Japonia și China.

Portofoliul The Iconic Estate cuprinde vinurile Rhein Extra, Hyperion, Neptunus, Kronos, Thea Theia, Colina Piatra Albă, Byzantium, Prahova Valley, Floare de Lună, Floarea Soarelui și La Umbra.

Alexandrion Group este unul dintre cei mai importanți jucători din piața de vinuri și băuturi alcoolice din România și din 2017 singurul producător de single malț din țară. Grupul este format din Distileriile Alexandrion şi Distileriile Saber 1789, care, împreună, înglobează o istorie de peste 200 de ani în industria locală a băuturilor spirtoase. În 2018, grupul și-a extins activitatea în urma preluării a șase companii deținute de Halewood Wines and Spirits, care acum reprezintă o entitate separată în cadrul Grupului sub numele The Iconic Estate, completând portofoliul cu vinuri liniștite și spumante.

 

 

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content