Acasă > Știri > Achiziție strategică de 146 mil. euro pentru Orkla

Achiziție strategică de 146 mil. euro pentru Orkla

Grupul norvegian Orkla vrea să preia Kotipizza, cel mai mare lanț de pizzerii din Finlanda, pentru 146,1 milioane de euro. Oferta făcută de Orkla este echivalentul a 23 de euro per acțiune, marcând o primă cu 38% mai mare față de prețul din ultima zi de tranzacționare pe bursă.

”Preluarea Kotipizza Group este în linie cu ambiția noastră strategică de a ne îmbunătăți prezența în canalele de vânzare care au o dinamică mai bună decât retailul tradițional”, a explicat Peter A. Ruzicka, CEO-ul Orkla.

Acționarii lanțului de pizzerii Kotipizza, printre care CEO-ul și CFO-ul companiei, dar și fondurile de investiții DNCA Invest Archer Mid-Cap Europe și DNCA Invest Norden Europe, și-au dat acordul pentru această tranzacție, recomandarea acestora către board fiind de a semna.

Kotipizza Group deține 280 de restaurante în Finlanda, toate acestea, cu excepția unuia, fiind operate în franciză. În anul financiar 2017, compania a raportat o cifră de afaceri netă de 84,1 milioane de euro și un profit de 6,4 milioane de euro.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content