Acasă > Știri > AB InBev achiziționează un producător de bere din SUA

AB InBev achiziționează un producător de bere din SUA

AB InBev, cel mai mare jucător din industria globală a berii, intenționează să se extindă pe piața din Statele Unite ale Americii prin achiziția Platform Beer Co., scrie Foodbev.com.

Fondată în anul 2014, de antreprenorii Paul Benner și Justin Carson, Platform Beer Co a fost gândită inițial drept o berărie tradițională. În prezent, compania deține patru unități de producție în Ohio și creează peste 200 de sortimente de bere anual.

Luna trecută, AB InBev a vândut subsidiara din Australia către grupul japonez Asahi pentru 11,3 miliarde de dolari.

AB InBev, cu sediul la Leuven, în Belgia, este cel mai mare producător de bere, controlând aproximativ o treime din piața mondială a berii. Producătorul brandurilor Beck’s și Budweiser a afișat o creștere a volumelor de 2,1%, cu o evoluție puternică în țări precum Brazilia, Australia, Mexic și Columbia. Veniturile pentru intervalul analizat au crescut cu 6,2% până la 13,9 miliarde de dolari. La nivelul pieței din SUA compania a înregistrat o creștere a veniturilor de 1,8%, pe fondul premiumizării portofoliului, în timp ce segmentul mainstream rămâne sub presiune în condițiile în care consumatorii optează pentru produse cu un preț mai mare.

Știri asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content