Acasă > Articole > Vasile Armenean preconizează un avans de 8% pentru Betty Ice în acest an

Vasile Armenean preconizează un avans de 8% pentru Betty Ice în acest an

Vasile Armenean, proprietarul Betty Ice

Betty Ice, producătorul sucevean de înghețată deținut de Vasile Armenean, va încheia anul acesta cu un avans de până în 8% (43 milioane de euro) susținut atât de creșterea economică și a consumului aflat pe un trend pozitiv, cât și de invesțiile realizate și de exporturi.

,,Estimez un avans de 5-8% în acest an. În fiecare an facem investiții, suntem constanți și alocăm același buget în ultimii trei ani. Un motor de creștere l-a reprezentat și un produs lansat anul acesta și care a performat foarte bine, Betty Ice cornet cu fructe de pădure, brand din gama noastră premium”, a declarat pentru Progresiv Vasile Armenean.

Pentru anul viitor, proprietarul Betty Ice preconizează o creștere de 5-10%, un rol important urmând să aibă exporturile.

„Dacă până acum am mizat în special pe filialele noastre din Ucraina, Ungaria, Republica Moldova, vom urmări și dezvoltarea exporturilor pe zone precum Orient, Țările din Golf, principalele piețe din Europa de Vest. În prezent, exporturile generează sub 10% din business, la finalul lui 2018 estimăm că vor ajunge la 12%”, a mai spus Armenean.

Betty Ice a atins anul trecut pragul de afaceri de 40 de milioane de euro, în creștere cu 10% față de 2015, în timp ce profitul s-a situat la o valoare similară – 5,1 mil. euro. Compania, care deține o fabrică în Suceava, este cel mai important producător român pe o piață estimată la 200 de milioane de euro. Alături de Betty Ice se mai află în top giganții internaționali Unilever și Nestle.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content