Acasă > Articole > Unilever a devenit oficial proprietarul Betty Ice, dar cu condiții

Unilever a devenit oficial proprietarul Betty Ice, dar cu condiții

betty ice

Unilever a finalizat achiziția Betty Ice, Consiliul Concurenței aprobând tranzacția în baza angajamentelor asumate voluntar de către gigantul anglo-olandez. Astfel, Unilever va retrage între 3.000 și 5.000 de vitrine frigorifice amplasate în spațiile partenerilor Unilever sau Betty Ice din comerțul tradițional, măsura urmând să fie menținută pentru sezoanele de înghețată 2019 și 2020.

Producătorul estimează că retragerea numărului de vitrine frigorifice asumat față de Consiliul Concurenței va avea drept rezultat o reducere a cotei de piață combinate, pe segmentul înghețatei implus comercializată prin canalul tradițional cu 3-8%, reducând această cotă valorică de piață în jurul pragului de 40% așa cum este calculată de către Consiliul Concurenței și raportată la nivelul anului 2017.

Divizia de înghețată din cadrul Unilever România și Betty Ice vor opera împreună, combinând viziunea și capacitățile globale ale Unilever cu experiența și know-how-ul local al Betty Ice. Scopul este acela de a construi o afacere mai bună, capabilă să pună la dispoziția consumatorului român un portofoliu de produse care să satisfacă așteptările fiecărui segment în parte, atât din punctul de vedere al prețului, cât și cel al gusturilor. Vasile Armenean, fondatorul Betty Ice, va continua să conducă această afacere în calitate de General Manager al companiei.

”Achiziția s-a încheiat și suntem bucuroși să întâmpinăm brandul Betty Ice în familia noastră. Schimbările pe care le-am agreat cu Consiliul Concurenței vor avea impact asupra afacerii noastre, însă misiunea noastră este de a ne servi consumatorii, astfel că vom respecta decizia și ne vom concentra pe planul nostru de creștere sustenabilă. Alăturarea echipelor noastre este parte din obiectivul nostru de a oferi înghețată de cea mai bună calitate fiecărui român”, a declarat James Simmons, Managing Director Unilever South Central Europe.

Termenii financiari ai tranzacției rămân nedivulgați, în baza unui acord comun.

Compania Betty Ice a fost înființată în anul 1994 de antreprenorul român Vasile Armenean. Betty Ice este cel mai important producător local de înghețată din România, cu o cifră de afaceri totală de 30 de millioane de euro. Compania deține o fabrică în Suceava și are peste 180 de chioșcuri de înghețată deschise pe timpul verii.

Unilever, unul din liderii globali de pe piaţa de îngheţată, operează pe piaţa din România din 2009, sub brandul Algida. Printre brandurile de îngheţată sub umbrela Algida se numără Napoca, Cornetto, Carte D’Or, Magnum și Twister.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content