Acasă > Articole > Scandia cumpără o fabrică de conserve de pește din Spania, pentru 2,8 milioane euro

Scandia cumpără o fabrică de conserve de pește din Spania, pentru 2,8 milioane euro

Fabrica de conserve pește Spania

Scandia, cel mai important producător de conserve din România, a achiziționat fabrica Thenaisie Provote, specializată în producția și distribuția de produse din pește și fructe de mare, pentru suma de 2,8 milioane de euro, scrie Atlantico.net.

„În România, Scandia are o cotă importantă de piață pe segmentul conservelor pe bază de carne și este un furnizor fundamental de etichetă albă. Achiziționarea Thenaisie Provote ne va ajuta să ne întărim poziția pe piața românească de conserve de pește și să fim prezenți pe alte piețe, exportul fiind unul dintre pilonii principali ai creșterii grupului”, a spus Andrei Ursulescu, Director General Scandia.

Fabrica este localizată în Mos y O Grove, din Galicia, a doua cea mai importantă piață pentru producția de pește conservat la nivel global, după Thailanda. Compania spaniolă are o capacitate de producție de aproximativ 5.500 tone și 220 de angajați. Producția este exportată în țări precum Portugalia, Franța, Germania, Italia, Japonia, Suedia, Norvegia, Croația, Luxemburg, Venezuela, Columbia, Statele Unite, Costa Rica și Puerto Rico.

Anul trecut, Thenaisie Provote a raportat o cifră de afaceri de 29,8 milioane de euro.

Scandia va acționa în calitate de acționar principal și va participa la deciziile și procesul de gestionare al companiei, „permițând Thenaisie Provote să-și păstreze identitatea, mărcile stabilite și organizația sa actuală", a declarat compania într-o declarație.

Scandia a intrat pe piața conservelor de pește în urmă cu doi ani prin brandul Lotka, poziționat pe segmentul premium.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content