Acasă > Articole > Raul Ciurtin Fondator Prefera Foods, despre ultimii 20 de ani în retail

Raul Ciurtin Fondator Prefera Foods, despre ultimii 20 de ani în retail

Raul Ciurtin, Prefera Foods

La aniversarea a 20 de ani de existență, Progresiv lansează provocarea #20YearsChallenge pentru managerii de top și antreprenori din piața românească de profil. Astfel, privim ultimii 20 de ani prin ochii celor care au contribuit cu idei noi, pasiune și muncă la dezvoltarea retailului și a industriei FMCG.

Interviu cu Raul Ciurtin, Fondator Prefera Foods:

 

#Provocări=Satisfacții
Nu cred că aș vrea să schimb ceva în business, cred că am avut multe provocări, dar și multe satisfacții! Dacă ar trebui să o iau de la început, cu siguranță m-aș face constructor!

#Echipa
Cea mai mare provocare a fost să construiesc o echipă în jurul meu. Sper să mai reușesc o dată să realizez această performanță.

#AfaceriRomânești
Reperele au fost în general tot în industria FMCG, unde, în ultimii 20 de ani, au crescut și s-au consolidat multe afaceri românești.

#ÎnConcurență
Cred că, în special datorită expansiunii retailului modern, foarte mulți antreprenori și manageri români din FMCG au învățat să-și dezvolte afacerile pe acest canal de vânzare, și, în același timp, au reușit să-și îmbunătățească performanțele de business. De asemenea, concurența cu multinaționalele este un motiv care te obligă să evoluezi.

#RadiografiaClientului
Cred că un factor important în dezvoltarea unei companii este inovația. Dar acest lucru trebuie să vină în întâmpinarea nevoii consumatorului (clientului). De fapt, misiunea unei companii, în special din FMCG, este de a-și înțelege permanent clientul. Pe lângă acest lucru, cred că sistemul de management este foarte important. Multe afaceri românești s-au construit în jurul unui singur om, în special al proprietarului, și atât! Poate ăsta e un motiv din cauza căruia multe dintre ele au dispărut.

#Inovație
Mizez, cum am mai spus, pe inovație. Și pe oamenii din companie care înțeleg acest lucru.

#NoiCategorii
Îmi doresc să dezvoltăm portofolii importante pentru consumatorii noștri, să construim categorii noi, unde să reușim să devenim lideri.

#What’sNext
Cu siguranță vânzare sau listare la bursă.

Articole Asemănătoare

Adaugă comentariu nou

Imagine CAPTCHA
Introduceți caracterele din imagine.
Tracking Popular Content